28.4.2008

Tuunari

Kaikki sisustaminen on ihanaa eikä lastenhuone ole poikkeus. Ongelmana onkin nyt se, että olen vahvasti käsityörajoitteinen. En jaksa ommella, neuloa, kutoa, virkata tahi nyplätä kun on nopeampiakin vaihtoehtoja kuten kaksipuoleinen teippi, nitoja ja nippusiteet. Hermo ei vaan kestä sitä lankojen päättelemistä, nuppineuloja ja harsimista (samallahan voisi ommella vähän tiuhempaan käsin!). Koulussa kässä (onko sitä edes enää?) oli kamalaa pakkopullaa, sillä ohjattu luova työ on jotenkin kieroutunutta. Lasten pitäis antaa ihan ITSE käyttää mielikuvitustaan hyvän kohteen keksimiseen, minkä jälkeen se sitten ohjatusti toteuttaisiin. Pääasiahan on learning by doing eikä toisin päin. Sääli, että määrärahat on mitoitettu pannulappuihin.

Mä löysin itsestäni kuitenkin paskartelijan häiden alla keväällä 2005 kun väännettiin kaasojen kanssa lautasliinarenkaita - ja niistä tuli vastoin kaikkia odotuksia huippuhienoja. Nyt olenkin hurahtanut tuunaamiseen. Mä tein Maddelle verhot niin että pujotin Hemtexin ale-verhojen purjerenkaista läpi kankaiset verhonpidikkeet ja voila: viidakkotunnelma oli valmis.

Sitten mä olen myös hyvä tilaamaan erilaisia ompelutöitä ja näppärä anoppini on suht innokas ottamaan niitä vastaan. Tässä on ns. lelutasku, joka pitää lapsen pinnasängyssä ja äidin unten mailla ainakin puoli tuntia virallisen heräämisen jälkeen.

Sitten vaipparoskis on aika ankean näköinen, mutta kun siihen kiinnittää sisustustarroja niin ei tartte sitäkään piilotella.

Näitähän riittää. Jos ei jaksa maalata ja pestä pensseleitä niin kynsilakalla saa nopsasti kulutusta kestävät, kiiltävät kuviot lähes mihin tahansa kippoon. Tahriintuneita vaatteita voi värjätä tai laittaa tahrojen päälle silitettäviä kangaspaikkoja.

Ens viikonloppuna mä kokeilen modata Maddelle henkareita niin että naulaan niihin kiinni vanhan tutin muoviosan. Mulla on muutama muukin idea niiden kierrätykseen, säästäkää siis mulle kaikki vanhat tutit niin saatte nähdä. ;)

5 kommenttia:

 1. Heh, mulle on käynyt sisustuksen kanssa vähän niin että "Köyhyys ruokkii luovuutta". Meillä on monia aika...noh...outoja ratkaisuja kotona. Esim. yksi väliverho on katossa kiinni EriKeeperillä :D Sinitarra on yksi maailman parhaista keksinnöistä. Olohuoneessa on verhoina mustat lakanat. Kaikkea en taida edes kehdata tunnustaa, mutta kaikki n ä y t t ä ä tarkoituksenmukaiselta, ja kaikki jotka meillä ovat käyneet, ovat kehuneet miten tunnelmallista meillä on :D

  Maanantain jatkoja!

  Nöyhtä

  VastaaPoista
 2. the lelukori on ihan töykeenmakee

  VastaaPoista
 3. Who the fuck are you and what did you do to Mama?!
  Hitto mä oon ihan ylpee susta, siellä on viidakko tekeillä ja kaikkee. Pitäs munkin keksiä jotain. Laketaanko se, jos mä tuunasin vaipparoskiksen lipaston alle kun mun mielestä se oli niin saakelin ruma? Mun yks ystävä kutsui sitä vaippakompostiksi ja mä repesin ihan täysin. Komposti sisustuselementtinä ei hyvä. Mut ehkä mä kaivan sen taas esiin ja teippaan siihen mun kenkiä ja pieniä vaatteita. Sit se sattais toimia.
  H

  VastaaPoista
 4. Hanna: liimaa siihen kompostiin se kuollu bonsaipuu ni sulla on takuulla tilataidetta. ;)

  Nöyhtä: köyhyys on ihan paras olotila sisustamiseen kun joutuu tosissaan miettimään et mistä repii sitä tunnelmaa. Onneks sulla välähtää. :)

  VastaaPoista
 5. Ei mulla oo sellaista liimaa, jolla puu pysyisi siinä muovihirviössä. Olsiko sulla joku liimaresepti? ;)

  H

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...