20.4.2008

Kuka pelkää rottinkisilmukkaa?

Olen aloittanut nyt hiekkalaatikkoelämän lisäksi toisenkin vauvaharrastuksen: vauvauinnin! Ja se kyllä nostaa mut vähintään medium+ äitien kategoriaan.

Cetuksen kurssi maksaa rapsakat 15€/kerta ja hintaan sisältyy kahden aikuisen ja yhden vauvan sisäänpääsy ja puolen tunnin ryhmäpulikointi Tapiolan aktiviteettialtaan puhdistetussa 32C asteisessa vedessä. Ohjaaja viettää kanssasi max 5 min per sessio, joten hinnassa on jozoa, mutta mitäpä sitä ei lapsensa eteen tekisi. Kurssiohjelmassa on myös elvytysharjoittelua, mitä pidän aidosti hyödyllisenä.

Tausta-ajatuksena tässä tietenkin on, että kun vesileikit aloitetaan varhain, lapsesta kasvaa veden ystävä. Tai edes tuttu.

Mua harmittaa, että lakkasin pitämästä vettä vihollisenani varsin myöhään, nyttemmin olen jo open water diver. Syytän koululiikuntaa. Painajaisiin liitetään usemmiten verenmakuiset hiihtokilpailut, mutta mun mielestä uimaopetus oli ihan yhtä karmivaa. Meidän liikunnanope ei ollut mikään pehmeiden metodien kannattaja. Se sosiopaatti selvästi nautti siitä, että sai pakottaa pelokkaita muksuja kokeilemaan onneaan aikuistenaltaan kylmässä vedessä motivaattorina pitkävartinen rottinkisilmukka, joka oli kai jonkinlainen turvaväline. Vetäisin varmaan edelleen vettä henkeen sen kidutusvälineen kanssa.

Olin ihan vikoja lastenaltaan pulikoijia, eikä mulla ollut mitään kiinnostusta hypellä syvään päähän. Toivottavasti tällä tavalla Skidi välttää silmukan.

Lisäksi uiminen kehittää motoriikkaa ja tarjoaa perheelle laatuaikaa (mitä muuta lajia edes voi harrastaa kolmikuisen kanssa) ja tarjoaa hyvän startin muillekin vesiharrastuksille. Voihan sitä tehdä vaikka uimahyppyjä.

Varaudu kuitenkin siihen, että eka kerta vauvan kanssa pukuhuoneessa on pahimman luokan organisointikriisi! Meillä ainakin kaikki oli väärin pakattu, turvakaukalolle ei riittänyt kättä, muovifrotee on kassin alimmaisena ja oman uimapuvun pukeminen lapsi käsivarrella vaatii sisäisen Houdininsa kohtaamista. Koska kello (ja korut) piti ottaa pois, olin altaan reunalla aivan liian aikaisin. Huomasin myös, että kaikkien muiden vauvat oli kääritty pyyhkeeseen. Damned, se medium+ rehvastelu oli ennenaikaista.

Tokalla kerralla meni jo paremmin, vanhemmiltakin. Skidi tykkää selvästi muista lapsista, hyppyyttämisestä ja pallon jahtaamisesta. Siitä on selvästi kivaa polskutella, läiskytellä ja puhallella kuplia.

Ensimmäinen sukeltaminenkaan ei itkettänyt yhtään. Saas nähdä milloin muut perheenjäsenet uskaltaa tehdä perässä.

4 kommenttia:

 1. Ajan kanssa Madde tykkää siitä vielä enemmän!! :) Musta kolmikuinen on aika pieni vauvauimaan vielä, joten "myöhemmällä" iällä aloitettu polskuttelu palkitsee vanhemmat vähemmillä kiukutteluilla ja huudoilla. Vauvauinti palkitsee myös niin, että nykyään meillä pysyy ammeessa vesi enää 5 minuuttia, kun hra Topi on läiskyttänyt kaiken veden tarmokkaasti ammeesta veke. Paranee olla kylppärin vedeneristykset kunnossa :D Ja älä huoli, siinä tavaroiden / järjestyksen organisoinnissakin oppii nopeesti. Pukuhuoneeseen saa ainakin meillä kummasti rauhaa varaamalla pullollisen maitoa mukaansa. Uiminen näet janottaa. Pukkaa Madde myös isien pukuhuoneeseen välillä, siellä on paljon vähemmän vauvoja per neliömetri kuin äitien pukkarissa. Hinta tuntui mustakin kiskonnalta, mutta sitten kävin ajattelemaan paljonko kaks aikuista ja laps maksaa tavallisestikin uimahallissa.. tähän saat kuitenkin sen 5 min ohjausta! Ja paljon nauravia naamoja :D

  Kivoja polskutteluhetkiä teille!

  t. SannaLä + Topi

  VastaaPoista
 2. Hei Tapiolan pehmoisälandiassa oli miesten puoli täynnä skidejä! =D Äidit osaavat näköjään jo vaatia osallitumista. ;)

  Mä oon aina salaa ihaillut niitä sankariäitejä, jotka on ensin olleet kolmen muksun kanssa uimassa ilman että yksikään on hukkunut ja pukuhuoneessa saavat kaikille käden käänteessä & kitinöittä vaipat ja vaatteet päälle, kamat kasaan ja banaanit käteen sekä jossain hemmetin välissä myös pukeutuvat itse. Hämmästyttävää.

  VastaaPoista
 3. Mä oon niin kade tuosta vauvauinnista. Voikun mekin saatais harrastaa sitä...

  Anu

  VastaaPoista
 4. Tunnustan, että me ollaan aina viimeisiä :) Mutta ihan sama mulle. Mun taktiikkani on, että muksulle vaatteet päälle + pullo kouraan + vauva miehelle. Sitten mami saa rauhassa pestä, pukea, laittaa rasvaa naamaan ja ehkä jutella jonkun mamma-toverin kanssa vielä muutaman sanan.

  t. SannaLä

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...