18.4.2008

Babyshower 2.0

Yksi raskaana oleva ystäväni muisteli äsken mun babyshowereissa saamaansa vauvaennustusta. Hyvin piti paikkansa ja oli muuten hauskat bileet!

Aidossa ja alkuperäisessä Babyshower-juhlassahan on kysymys - perverssistä nimestään huolimatta - raskaanaolijan naispuolisten ystävien järjestämät "bileet". Muistan lukeneeni jostain alan julkaisusta jutun, jossa kiusallisen yksityiskohtaisesti kuvailtiin juuri tällainen ystävien organisoima huippuankea tilaisuus, jonka alkuun skoolattiin railakkaasti mehulla (koska "alkoholi ei vauvajaisiin kuulu"), sitten juteltiin äidistä (jee..) ja annettiin pehmeitä paketteja, leikittiin pari ihkua "arvaa pilttisoseen koostumus" -leikkiä ja mentiin kahdeksalta kotiin kevyiden salaattinyyttäreiden jälkeen. Krooh. Pyydän anteeksi kaikilta joiden mielestä tämä kuulostaa jännittävältä.

Mä valitsin vähän erilaisen linjan. Halusin juhlia äitiysloman alkua ja järkätä itse siihen saumaan bileet, kun en ehkä sitten hetkeen mitään järjestele. Kyllä se oman siirtymäriittinsä ansaitsee! Mukaan kutsuttiin tietenkin myös avecit luonnollisena osana lisääntymisprosessia. Bileiden eteen ei tarvitse nähdä paljon vaivaa, jos viimeisillään sitä pelkää. Homman nimi oli seisova pöytä ja self service. Talo tarjosi kuuman grillin, uusia perunoita, salaattia ja jälkkäriä (kakku pakastealtaasta) sekä tietenkin kesäisen kossuiset alkudrinkit & palan painikkeeksi tonkkaviiniä, ainoastaan omat lihat ja kaljat piti ottaa mukaan.

Ohjelmapuolella voi käyttää mielikuvitusta!
- Vaipanheiton (ei ladattu versio) idea oli sama kuin kimpun/sukkanauhan heitto: kuka/ketkä on seuraava(t)? Tosin tässä piti ottaa polttopallo-tyyppinen lähestyminen sillä osa vieraista ei kuulemma ollut vielä valmis vanhemmaksi, mutta eihän kukaan ole, ja sattuuhan vahinkojakin. Ja meni muuten nappiin!
- Kaikissa hyvissä bileissä on ongintaa. Tällä kertaa ongintahatussa oli jaossa yksi ehkäisyväline ja loput pikavoitot sisälsivät iloisen lisääntymishoroskoopin (katso alla).
- alotin myös Matildan vieraskirjan. Pyysin jokaista laatimaan vauvalle Tiedoituksen (sic) asioista, joita universumista ja elämästä pitää tietää. Mitä filosofeja känniset ihmiset ovatkaan! Käsialasta saa juuri ja juuri selvää ja suurin osa neuvoista on K-18 kamaa mutta onpahan sitten jotain annettavaa kun neiti on käynyt autokoulun.
- Lopuksi oli Valehtelijoiden Klubi omituisista baby-kamoista. Mukana oli kantoliina (mytty 5m pitkää kangasta), rintapumpun osa ja helistin-puruleluyhdistelmä. Nauroin vastauksille vedet silmissä vielä seuraavanakin päivänä. Voittaja sai paskanjauhannastaan palkinnoksi purkin luumusosetta.

Ja vaikka lahjat olivat näissä kemuissa sivuosassa, kaverit olivat kuitenkin hankkineet kimpassa 2.0 tyyliin webbikameran mahdollistaakseen live-feedin vauvaperheen elämästä ja vanhempien silmäpusseista. Todella mainiota!

Juhlia voi siis monella tavalla ja on lähinnä kohteliasta että eri elämäntilanteet huomioidaan tasapuolisesti. Olihan mullekin hankittu kaikkiin bileisiin alkoholittomia juomia ja varattu istumapaikka sohvalta. ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Horoskoopit (saa vapaasti käyttää)

Jos muistaisit yhtään mitä vappuna tapahtui, et ihmettelisi outoa turvotusta alavatsassasi. Olet jo raskaana. Vaihda välittömästi vissyyn ja mene apteekin kautta kotiin. Kerro jossain välissä kumppanillesi iloiset uutiset.

Tänä vuonna kannattaa keskittyä biletykseen ja matkustamiseen, sillä vuoden päästä juhannuksen aikaan saat tietää odottavasi kolmosia. Mahasi pääsee Guinnessin ennätysten kirjaan.

Voitat ensi viikolla matkan Kiinaan. Itsellesikin yllätyksenä palaat kotiin väärennettyjen adoptiopapereiden ja pikku-Kungfun kanssa, joka löytyi kulkukauppiaalta ostamastasi aidosta Guggin(tm) käsilaukusta.

Eksyt lokakuun hulluilla päivillä ystäväsi johdattamana lastenvaateosastolle. Vauvameri käynnistää ruosteisen biologisen kellosi ja jouluun mennessä kotisi on täynnä lastentarvikkeita. Päätät jättää ehkäisyn saman tien ja aloittaa Vauva2008 –projektin.

Ehkäisysi pettää Ruisrockissa heti illan toisen esiintyjän jälkeen tapahtuvalla puskakeikalla. Joudut tekemään raskaustestin kolme kertaa ennen kuin uskot, että rapujuhlissa juodaan pelkää jaffaa.

Koet ylioppilaskunnan laulajien joulukonsertissa vahvan uskonnollisen herätyksen, minkä jälkeen huomaat olevasi raskaana - neitseellisen sikiämisen kautta tietenkin. Ystäväsi eivät usko sinua mutta pääset Katso-lehden kansijuttuun.

Syyskuussa iskevän burn-outin jälkeen päätät heittäytyä elämän vietäväksi. Lottoat, laadit horoskooppeja ja luotat varmoihin päiviin. Burn outisi paranee seuraavana kesänä alkavalla äitiyslomalla.

Saat ystäväsi äikkärikemuissa onginnasta kondomin, mutta ovela ystäväsi on pistellyt siihen reikiä. Pahaa aavistamatta lähdet kesäloman viettoon kumi lompakossa ja tajuat juonen vasta syyskuussa gynekologisi onnittelujen myötä.

5 kommenttia:

 1. Kiitti kurkkuvinkistä, on se hienoa oppia kurkuille uutta käyttöä näin äitinäkin ;)

  H

  VastaaPoista
 2. No eipä kestä Hoo. Voit myös kokeilla näin äitinä vesimelonia. ;D

  VastaaPoista
 3. Uhuh, muistanpa minäkin tuon kyseisen nimeltä mainitsemattoman, mutta vauvapiireissä ilmeisen luetun lehden jutun noista ehkä maailman nihkeimmistä vauvajaisista tyyliin: "Minä määrään, mikä teistä vieraista sitten on hauskaa."
  No, tervejärkinen ihminen kyseenalaistaa ko. lehden kapea-alaiset mallit muutenkin.

  Joka vuosikymmenellä kun on omat kasvatushulluutensa, kuten se, että ei saanu ottaa syliin, jos lapsi huuutaa, tai se, että ei saanu imettää/ruokkia kuin 4 tunnin välein. Tämän hetken hulluus on, että lapsen pitää saada pelkkää tissiä 6 kk asti. Huoh.

  VastaaPoista
 4. Kiitos loistavista vinkeistä. Kuulostaa asteen hauskemmalta menolta. ;) Harmi vain, ettei tämän tyyliset pippalot sovi kaikille äideille.. Jos joskus joudun/pääsen itse juhlistamaan omaa raskauttani, niin haluaisin pirskeiden olevan juuri tällaiset.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä oli kauheaa kura koko kirjoitus sisällöstä ulkoasuun!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...