22.3.2008

Yes, no ja vaarinhousut

Mun internet meni rikki. Virustorjunta oli ihan itsekseen (en ihan satavarmasti ollut tehnyt mitään paitsi ehkä mahdollisesti korkeintaan vastaillut kieltävästi joihinkin omituisiin järjestelmän esittämiin kompakysymyksiin) blokannut selaimen pääsyn verkkoon. Hermo meni. Löysin kaiken maailman turhaa support-sivua, ja muuta bittiroinaa mutta en itse vikaa.

Siinä buutatessani konetta noin sadatta kertaa, tunsin sääliä Matildaa kohtaan. Lapsi-parkahan joutuisi taistelemaan tekniikan kanssa pienestä pitäen. Miten ankea lapsuus tytöllä olikaan tiedossa! Matildan aikajanalta puuttuisi analoginen tv, jossa näkyi tekstit ja värit ihan kivasti, vanhana ihanasti vonkuvat c-kasetit, turvallinen valtion omistama Postipankki ja kepakkoa päivittelevä Pelle Hermanni. Ehkä Madonnakaan ei ole enää pop. Matilda ei ehkä koskaan hiihdä tai luistele luonnonjäällä tai aja bensiiniautolla.

Onko tulevaisuudessa sitten mitään hyvää? Ehkä. Matildaa saattaa hymyilyttää, kun omat lapset luulevat, että Tiibet on aina ollut itsenäinen ja päästötön fissiovoima on maailman pääenergianlähde. Tai että kaupoissa ei ole koskaan myyty tupakkaa tai häkkikananmunia. Ja ehkä Madde perheineen ei koe "vanhanajan" putkiremonttia, joka ajaa ihmiset evakkoon puoleksi vuodeksi ja maksaa 800€/m2.

Madde olisi myös heti ensimmäiseksi tsekannut palomuuriasetukset. Sen lisäksi - minua lohdutettiin - lapsuus on pään sisällä, sitä ei yksi F-Secure romuta. Ja ehkä tämä muuttuu muutenkin helpommaksi ja vielä automaattisemmaksi. Toivottaisin erittäin tervetulleeksi jonkun läppäriin ladattavan tekoälyn, joka osaisi vastata oikein niihin näytölle ilmestyviin hämmästyttäviin "Do you still want to continue?" kysymyksiin. Yes? No? Vaarinhousut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...