6.3.2008

Voi hitsinpimpulat

Olen yrittänyt lopettaa kiroilemisen ja pyrkiä myös välttämään kaikenlaisia - hmh - värikkäitä ilmauksia, joihin liittyy seksuaalisia vähemmistöjä, ihmisen karvoitusta yms. Tuo lapsukainen kun tajuaa jo puhetta enemmän kuin osaan aavistaakaan, enkä haluaisi ensimmäisen sanan olevan esimerkiksi paska. Jota myös käytetään usein.Äkäinen purkaus on päässyt suusta kuitenkin muutaman kerran - saatte itse päättää olenko huono ihminen vai vain olosuhteiden urhi.

Tänään kertasin koko repertuaarin. Tiedän nimittäin nyt miksi espoolaisilla on kaksi autoa. Koska meillä ei ole joukkoliikennettä! Lähdin - raukkamaisesti myönnetään - bussipysäkiltä himaan 35 minuutin lumipyryssä seisoskelun jälkeen uutta autonkäyttöpolitiikkaa suunnitellen.

Eikä ollut ensimmäinen kerta. Olen yrittänyt matkustaa sekä Helsinkiin että Espoon sisällä, mutta aina päädyn värjöttelemään pysäkillä pohtien onkohan kaavailemani vuoro jo mennyt vai myöhässä. Kaksi kertaa olen jäänyt bussista, koska siellä oli jo kahdet vaunut ja kerran vuorossa oli yllättäenjoku extrakorkealattiabussi, jonne vaunut eivät mahtuneet. Lisäksi tässä maassa on paska - no okei - surkea keli 8 kk vuodesta, mikä on jo täysi syy rakentaa maanalainen julkinen verkosto. Haluan sen metron kehiin, maksaa mitä maksaa.

Toinen mieleenpaininut tapaus sijoittuu Tapiolaan, kyseessä oli enemmänkin epätoivon ilmaus.

Jäin Waynes'in tuulikaappiin kahden lasioven väliin jumiin vaunujen kanssa. Yhden minkkiturkkiakan oli aivan pakko päästä ennen mua ulos, kun olin jo yhdestä ovesta selviytynyt, joten tein ystävällisesti tilaa vaunujen sivulle. Akka paukautti oven kiinni omalta osaltaan ja mä nökötin siellä vitriinissä ihmisten tuijotettavana vailla mahdollisuutta ylettyä kumpaankaan oveen. Onneksi kahviseurani juoksi pelastaamaan minut suuremmalta häpeältä.

Kolmas tilanne kiteytyy turhautumiseen.

Tein hiukan väsyneenä kaalikeittoa ja päätin tunnin hauduttelun jälkeen lisätä keittoon myös hieman soijarouhetta. Kaadoin keittoon ruskeaa rouhetta - kaksi desiä pikakahvia. Sittemmin kahvimuruille ostettiin erinäköinen purkki, mutta itku oli lähellä. Asia olisi pitänyt kääntää voitoksi mutta nälkäisenä aivotoiminta on heikkoa. Kyseinen kofeiinipitoinen keitto olisi tietenkin hittituote markkinoitavaksi kaikille laihduttaville ja väsyneille mammoille.

Millä sanoilla olette korvanneet nämä tavanomaiset ilmaukset? Olen suhteellisen mieltynyt "Voi myrkky" sanontaan, siinä on riittävästi ärrää ja suu jää yrmeään asentoon.


13 kommenttia:

 1. Hyvä aihe. :)
  Turkasen pyssyt. Siinä on tarvittavat konsonantit ja kaksi sanaa. Sen pystyy myös tarvittaessa sylkäisemään suustaan todella vihaiseen sävyyn. Eikä se ole muunnelma jostain "oikeasta" kirosanasta. Vrt pentele.

  Nimim. kokemusta on

  VastaaPoista
 2. Voi puo! Pohjanmaata ja suomeksi voi perse!

  VastaaPoista
 3. Itse olen yrittänyt siirtyä vatun suuntaan. Siis näin: voi vattu, tai: voi vatun vatun vattu!!! Sen kun päräyttää sopivaan äänensävyyn helpottaa heti, bonuksena se että alkaa useimmiten myös naurattaa: tähän on lapsen myötä tultu :)

  T: Aries heiniksistä

  VastaaPoista
 4. Voi muna! Ja sehän tarkoittaa luonnollisesti kananmunaa ;) Mulla on meinaa tuo samainen ongelma, oon jo monta vuotta kuulostanut lähinnä merkkarilta kotioloissa ja nyt olisi viimeistään tapahduttava muutos.

  kiikkuli

  VastaaPoista
 5. Musta kaikki lapsiystävälliset solvaukset on verisiä loukkauksia kielemme rikasta (ja vanhaa!) voimasanakulttuuria kohtaan. Tässä on ristiriita, tiedän. Pikkusiskoni osasi alle kaksivuotiaana sanoa myötätuntoisen paheksuvasti "pittu!" kun äitini kaatoi muovikippoläjän niskaansa keittiössä - mutta ihan siivoa kieltä se muuten käytti, kuten lapsilta edellytetäänkin.

  Luulen, että meillä tulee pätemään tosi terve ja kehittävä "älä tee niinkuin minä teen, tee niinkuin minä sanon" periaate... paitsi että se on "älä sano niinkuin minä sanon"

  Naranja

  VastaaPoista
 6. Ihania kommentteja! Munaa käytän lievempiin vihanpurkauksiin jo nyt, turkanen on hyvä lisä.

  Miten "puo" taipuu? Using it in a sentence: tää keli on ihan puosta?

  Oon kyllä Naranjan kanssa samaa mieltä mutta kun se "anna vittu maitoa" (neuvolassa kuultua) vaan hiukan särähtää korvaan niin aattelin kokeilla. :D Kaikki penteleet ja helvatat on kauheaa partiokamaa ja pitäis olla sakon uhalla kielletty.

  VastaaPoista
 7. Jep, täälläkin keli on ihan puosta, niin se taipuu. Hyvin haisteltu :o)

  Vitura. Alkaa tutulla manauksella ja vaihtuu siitä vielä terävään loppuun. Toinen on venäjä. Siinä ei ole ainakaan kirosanapoliittisesti mitään huomautettavaa.

  -Marie-

  VastaaPoista
 8. mä olen lasteni kanssa taas toteuttanut mieheni suvussa kulkevaa elämän viisautta "joka pierua pidättää, siinä on muutakin vilppiä"

  eli jos mun päälle tippuu muovikipot kaapista, niin ärräpäät lentää ja vielä niin, että varmasti jokainen kolmesta sen kuulee.

  silti...jos jossain laulussa sanotaan , että "helvetin järvi", niin ne kertoo mulle, että siinä laulettiin"no se vähän huonompi järvi", joten...antaa kaikkien kukkien kukkia vaan:)

  VastaaPoista
 9. Mulla on kaikkien mahdollisten kirosanojen lisäksi käytössä oikein näpsäkkä; peräsin! Eli kokeiles: VOI PERRRÄSIN! Tai ihan vaan pelkkä perä voi toimia tiukan paikan tullen. Tapana on käyttää paljon 'perkelettä' ja tämä on vähiten partiolaiselta kuulostava muunnos :) Mies nauraa mun Spede-kiroilulle; "voi rähmä" "voi kihveli", mut näitä tulee vaan tosi hyväntuulisena...

  VastaaPoista
 10. Hih, ihana postaus :D Aloitin lukemisen 2007 toukokuusta ja nyt olen päässyt urakassa vasta tänne saakka. Vaikka kirjoitus on vanha, niin pakko kertoa mun vakkari: "Voi perunarieska!" :D Tämä siis, jos ei kauheesti v*tuta, mutta on jotain manattavaa. Silloin kun rehellisesti joku todella v*tuttaa, niin sanon sekä v*tun, prkeleen että stanan O.o

  Sekä mun että (ex)miehen kielenkäytöstä huolimatta lapset (7v ja kohta 5v) ei ole kertaakaan kiroilleet mun tai muidenkaan tuttujen kuullen - sitähän en voi tietää mitä ne päästelee suustaan koulussa tai ulkona kavereiden kanssa :)

  VastaaPoista
 11. Olen ollut huomaavinani, että lapset, joiden kohdalla kiroilua vältellään ovat siitä erityisen kiinnostuneita. Toisaalta esim. vittua pilkun paikalla käyttävät taas tartuttavat saman lastensa puheeseen. Itse kiroan jos aihetta on, sattuu, suututtaa kunnolla jne. Itse muistan lapsuudestani, että siitä tiesi Äidin oleva tosissaan kun ärräpäitä alkoi kuulumaan. Kuitenkin me lapset ymmärsimme olla kiroilematta.
  Turha kiroilu on turhaa mutta mielestäni lapsia on turha kokonaan yrittää kiroilulta suojella.

  VastaaPoista
 12. Vanha ketju, mutta pitää silti kommentoida. Itse käytän tytön kuullen usein "voihan kissalan pojat!". Tähän tyttö saattaa tuumata, että olisi kivempi sanoa, että "voihan kissalan tytöt!"

  Jos oikein harmittaa ja tilanne sallii, niin suusta pääsee "voihan hevon v...n v...u"!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...