19.3.2008

Saasiainen

Mä rakastan kaikkia juhlia ja kohta on yks mun suosikki eli pääsiäinen! Se on aina ollut mun mielestä tosi vekkuli juhla, erityisesti uskonnottomlle.

Noidat, tiput, puput, suklaamunat ja rairuoho tekevät tästä ihan varteenotettavan kilpailijan joululle.

Nimen pitäisikin olla saasiainen, koska silloin saa toivottaa kevään tervetulleeksi, pari päivää lomaa ja sairaasti suklaamunia.

Olin ekaa kertaa varannut palmusunnuntaiksi virpojille suklaamunia ja jättänyt ovikelloon patterit. Arvatkapa, kävikö YHTÄÄN? No joo, kummipoika kävi, mutta sitä ei lasketa kun känkkisteli eikä suostunut tulemaan autosta ulos. Annoin silti puolet varastosta yhtä pajunvitsaa vastaan. Loput söin ite.

Se on se saasiainen.

Pääsiäisenä ei lähdetä pohjoiseen vaan mökille. Ihan yhtä kylmä.

Meidän pääsiäisenviettoon kuuluu myös Munapolun Hengen järjestämä munapolku. Kiteytys: tähän runomittaiseen suunnistukseen liittyy vihjeitä ja hirveä määrä ympäri tonttia / mökkiä kätkettyjä karkkipusseja ja suklaamunia. Munapolku alkaa, kun ensimmäisen piilopaikan paljastava vihjelappunen löytyy sattumalta. Yleensä laitan sen mikroon, sitä kun käytetään landella aika usein. Ekassa kätkössä on munien lisäksi sitten vihjelappunen seuraavalle rastille ja niin edelleen. Vihjeet vaikeutuvat ja saaliit kasvavat loppua kohti ja vikassa kätkössä on joku ihan astronominen suklaapläjäys, jonka syöminen venyy juhannukseen.

Ideaa saa kopioida ja varioida vapaasti. Tänä vuonna varmaan joudutaan diggailemaan tästä traditiosta vielä kahdestaan. Tai no Koti-insinööri vaan leikkii mun mieliksi, että tää on kivaa. Viimeksi laitoin vikaan piiloon myös Kukkoa lisäämään motivaatiota. Siitä se pääsiäismielikin sitten lähtee.

Ps. Muistaako muuten kukaan Noita Nokinenää? :D


4 kommenttia:

 1. Voi muistan!!! Me kuunneltiin sitä himassa joka pääsiäinen - ei sen väliä että perheen molemmat lapset oli jo jättäneet ala-asteen taakseen. Mutsikin kuunteli sitä, ja mummi.

  Vieläkö niitä lähetetään? Ja miltä kanavalta ja mikä päivä? Mä en erota ylen eläkeläiskanavia toisistaan, niillä on melkein sama nimikin kaikilla.

  VastaaPoista
 2. Jee, joku muistaa! :D Me rakastettiin pikkuveljen kanssa niitä noitaseikkailuja. Mä selvitin sen verran että Yle myy vanhoja kuunnelmatallenteita shopissaan, linkki http://yle.fi/cgi-mod/tallennemyynti/tm.pl?page=kategoria&cat=3&o=180 kympin per pläjäys. Pakko saada.

  VastaaPoista
 3. ne oli aikanaan myös meidän perheen suosikkeja!!!muutama vuosi sitte sain tädiltä lahjaksi niitä muutaman cd.n,oli tilannu yleltä..:)
  mun tietääkseni niitä lähetetään vieläkin ylen ykköseltä aina jouluna,pääsiäisenä ja juhannuksena...

  -mette-

  VastaaPoista
 4. Pääsiäinen on kristittyjen tärkein juhla. Eikö omaa pääsiäistä voi iloisesti juhlia ilman, että tarttee lytätä 3 miljardin muun ihmisen vuoden tärkein juhla "ankeaksi"?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...