31.3.2008

Kabanossia ja muuta sormiruokaa

Kellojen siirtäminen kesäaikaan on maailman hienoin keksintö! Sain kertaheitolla tunnin lisää elinaikaa, kun illalla on valoisaa. Ja lapsi nukkuu kahdeksaan. Ihan tosissaan, miksi ihmeessä aamuneljältä pitäisi olla valoisaa? Se on talviaika, jolla ei tee mitään.

Lisäksi mä oon tänään ekaa päivää kesälomalla! Se tarkoittaa sitä, että

No niin. Löysin tänään sohvatyynyn alta tällaisen hämmästyttävän, kovan käppyrän:Diagnoosiin meni tovi. 10 pisteen vihje: se on ns. sormiruokaa.

Elikä porkkanahan se siinä lievästi muumioituneena. Mä annan Skidille tollasta naposteltavaa aamupuuron jälkeen lähinnä siksi, että saan lukea lehden rauhassa, mutta myös siksi, että sormiruokailu kehittää kuulemma käden koordinaatiota ja suun motoriikkaa.

Aluksi sormiruoan pitää olla joko helposti suussa sulavaa tai sitten niin kovaa, että siitä ei irtoa paloja. Porkkanakin pitäisi siis kypsentää, mutta en ole vaivautunut kun hampaita on vasta kaksi ylhäällä. Hyvä aloitustuote on maissinaksut, jotka katoaa maagisesti heti kun sellaisen laittaa suuhun. En tiedä, miksi se on konkreettinen ja näkyvä asia, vaikka se on käytännössä ilmaa - siinä kun ei tuoteselosteen mukaan ole mitään, ei kaloreita, ei rasvaa, ei hiilihydraatteja. Outoa.

Skidi syö nykyään jo kurkkua, ruisleipää, banaania, raejuustoa, porkkanaa, paprikaa ja mustikoita. Oon hövelisti antanut sen maistaa vähän kaikkea, mikä on kiinnostanut, myös suolaisia ruokia ja mun lasista mehua ja teetä. Vain kaljatölkkiin vedin rajan.

Vinkki (joka ei ole missään määrin mun oma keksintö vaan peräisen mun kaverin tilaamasta jenkkiläisestä vauvauutiskirjeestä): kannattaa käyttää banaania vartti pakkasessa ennen tarjoilua. Kylmä banaaninviipale viilentää kuumottavia ikeniä ja pysyy ainakin minuutin verran pitempään käsissä ehyenä. Hirveä sotku siitä tulee silti.

Kersan ensimmäinen grillikausi julistetaan alkaneeksi ens viikonloppuna. Silloin alkaa täysi-ikäisten sormiruokailu kabanossilla. Skidi saa vaikka grillattua naksua.

2 kommenttia:

 1. Ei perkele nää sun kuvat on uskomattomia! ;D

  Hahhahahahahhahahahhahaaaaaa!


  H

  VastaaPoista
 2. Oih loistavaa!! Meidänkin kämpästä löytyy samanlaisia käppyröitä, olen vaan ajatellut olevani paska äiti kun en ehdi siivota :D

  Nöyhtis

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...