8.6.2007

Dude, you are on vacation!

Alkaa vihdoin tuntua lomalta! Asiakkaat ovat viimein hyväksyneet, ettei mulle kannata mailailla eikä kukaan työkavereistakaan ole pahemmin harassoinut - vielä!Olen saanut tehtyä ihan hämmentävän paljon asioita, jotka ovat odottaneet sitä kuuluisaa "joskus paremmalla ajalla" -hetkeä.

Kaiken vimmaisen touhuilun taustalla on tietty epämiellyttävä tuntemus siitä että tämän nykyisen projektin deadline saattaa olla vaikka huomenna ja siihen loppuukin sitten kaiken sellaisen tekeminen, mikä ei liity kriittisten elintoimintojen ylläpitoon. Kontrollifriikille äärimmäisen tuskaista siis.

En oikein tiedä, mikä yhteiskunnallinen / kansanterveydellinen järjenjuoksu on tämän äitiysloman ajoitusta säätelevän laindäädännön taustalla, Kelahan kertoo että äikkäri alkaa 30-50 arkipäivää ennen laskettua aikaa. Itse olen päätynyt seuraaviin syihin.

1. Hanuri puutuu.

Äässi muuttuu istumisesta noin vartissa täysin tunnottomaksi, pätee sekä kotisohvaan että toimistotuoliin. Testatkaapa: kiinnittäkää n 8 maitotölkkiä vatsan päälle (oppikirjojen mukaan paino nousee raskauden aikana keskimäärin 8-12kg, mikä on kohdallani pelkkää soopaa, mutta saatte kokeilla minimimäärällä), etsikää mahdollisimman mukava asento (ahhahahha) millä tahansa tuolilla ja alkakaa naputella. Älä kuitenkaan kokeile tuntia pitempään tai saatat saada hengenvaarallisen laskimotukoksen. Työpäivä on kuitenkin se 8h - ja joskus vähän ylikin - ja viisi päivää viikossa.

2. Vaatekaapin valikoima käy olemattomiin.

Mitään päällepantavaa *ei ole*, saati jos pitäisi vielä tsempata asiakaspalaveriin. Jos sattuu saamaan mustan pekan eli kaikkien neuvolakäyrien yläpuolella huikentelevan vauvamahan, loppuvaiheessa päälle mahtuu enää Haltin 2h teltta ja olet lähinnä kiitollinen jokaisesta yöstä kun peitto vielä yltää päällesi. Kotona saa onneksi olla häpeilemättä mukavaakin mukavammassa XXXL-koon t-paidassa, jonka helmassa on maalia ja rinnassa Eukanuba-koiranruokamerkin logo. Kun tähän vielä lisää isoisän shortsit ja tukisukat, niin kylähullu-look on valmis.

3 Keskittymiskyky heikkenee / poistuu valikoimasta.

Muksu alkaa liikehtiä mahassa jo raskauden puolivälissä. Liikkeet ovat aluksi hyvin hentoja ja huomaamattomia ja niitä jaksaa itsekin iloisena hämmästellä, mutta siinä vaiheessa kun palaverissa kynä lentää kädestä kun potku osuu napakasti kylkeen, maha vaihtaa alienmaisesti puolta kesken presentaation tai kun lause keskeytyy röyhtäykseen terävän monotussarjan osuessa vatsalaukkuun, nämä elonmerkit alkavat hieman häiritä työskentelyä. Mielikuvaharjoite palaveritilanteesta: kuvittele täysin ennalta-arvaamaton kolmivuotias tenava ajamaan sokerihumalassa viritetyllä polkuautolla suolistoasi ristiin rastiin.

Jatka mielikuvaharjoitetta kuvittelemalla, että olet seurannut yllämainittuja ajoja myös viime yönä pariinkin otteeseen.

Nämä siis my 2 cents. Jos itse tiedätte parempia syitä, laittakaa tulemaan!

4 kommenttia:

 1. Huoh. Miten tässä saadaan linkit toimimaan niin ettei veny ikuisuuksiin? Huvin vuoksi kahdelle riville siis:

  http://www.flickr.com/map/?&user_id
  =74625455@N00&set_id=72157600336785797

  ... näkyyköhän se kokonaan nyt?

  VastaaPoista
 2. Just alko loma ja piiitkä sellainen, mikäs sen hienompaa!! hauskaa kesää sinne koko perheelle!!

  VastaaPoista
 3. Nauroin äsken ihan vedet silmissä tolle kolmoskohdalle. Aika tarkkaan vuotta myöhemmin kirjoittelen ja olen nyt itse vähän yli puolivälin. Syksyllä edessä sitten samantyyppiset olot.

  Nauroin muuten tosiaan niin tikahduspisteeseen itteni, että rupesin saamaan sisuksista monoa. :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen seurannut tätä blogia jo toista vuotta, mutta nyt yhden kommentin innoittamana päätin aloittaa blogin lukemisen aivan alusta. Ja saihan sitä taas niin hyvät naurut, että tämä suhteettoman suuri vatsa (raskaus vasta puolessa välissä!) vain hytkyi toimistotuolin ja pöydän puristuksissa. Kiitos Katja.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...